7
jul
2013

Skøn økologisk hyldeblomstsaft

e1c58-hyldeblomstsaft3-web
Så blev weekendens hyldeblomstjagt endelig til saft!
Det er en fed fornemmelse selv at lave den slags helt fra bunden og det er absolut ikke sidste gang jeg laver hjemmelavet saft. Jeg fik en opskrift med hjem fra en af mine svigermor’s kogebøger, men sukkermængden var efter min mening lidt voldsom. Jeg søgte på nettet efter alternativer og fandt en økologisk opskrift på Blomsterhaven.dk med den halve mængde sukker. På Blomsterhaven.dk finder du hele 3 lækre opskrifter!

Min saft er lavet på rørsukker, vand, hyldeblomst og citronskiver.

Jeg har hørt, at for megen stilk kan give en lidt bitter smag, så jeg nappede derfor blomsterne af stilken, så der kun var den lille tynde stilk (lige under blomsten) tilbage. Saften har trukket i 3 dage samt filtreret igennem en si beklædt med et rent viskestykke. Jeg kom lidt af saften på skoldet glasflasker og resten på nye kildevandsflasker til at fryse ned. På den måde holder saften længe uden brugen af Atamon.8173c-hyldeblomstsaft2-web

Saften blandes op med vand og nydes iskold med et strejf af citron.

Bund

5 Svar

  1. Åh jeg kunne godt lige drikke en liter eller to af det der ;-) Jeg når ikke at få lavet noget i år! :-( Og hyldeblomstsaft er bare slet ikke det samme!
    Hav en dejlig dag og nyd den lækre saft! -Er meget, meget misundelig ;-)

  2. Det kan jeg godt forstå :-) Det smager altså også vildt skønt! Lidt ØV at du ikke når at lave det i år, men så er der jo heldigvis så mange andre muligheder. Tror også jeg vill prøve at lave saft af ribs, elsker bare de små syrlige bær :-)

  3. Åh hvor ser det lækkert ud! Uhm ville også gerne have tid til sådan en omgang safthygge – lækre billeder, tusind tak for dem og dejlig opskrift håber du nyder ugen :-)

  4. Ihh tak Mette! Det er altså også super lækkert med iskold hjemmelavet saft i køleskabet og især nu hvor sommeren endelig er kommet. Jeg nyder ugen, det gode vejr og så glæder jeg mig til ferie på fredag. Håber også du nyder det gode vejr ;-)

Svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.