1
aug
2013

DIY: Rya / Crochet Pilow

Så blev min rya-pude langt om længe færdig! Det har taget sin tid at nå frem til den helt rigtige løsning. Som I kan se er puden blevet rund og jeg er vildt glad for den. Det er bestemt ikke det sidste projekt jeg laver i både Zpagetti og rya. Den runde pude er hæklet udfra en opskrift på et “Rundt tæppe” fra Yarn Freak’s blog.
Opskriften var meget nem at gå til, selv for en nybegynder som mig.
Ønsker du at lave en firkantet pude anbefaler jeg at man hækler en firkant som hækles i omgange.

Tutorial / Du skal bruge:

 • 2 store nøgler Zpagetti
 • (Kan købes hos Yarn Freak)
 • Monteringspude 45 cm.
 • (Stof & Stil)
 • Hæklenål str. 12
 • Hæklenål str. 3
 • Saks
Hæklet pude / Bagstykke (usynlig samling)
På bagstykket startes hver omgang med nyt garn og der hækles en såkaldt “snyde stangmaske”.
Følg Yarn Freak’s opskrift indtil du har 7 omgange i alt.
Det færdige pudebetræk måler ca. 40 cm. i diameter.
Hæklet pude / Forstykke (m. synlig samling.
Da rya’en vil dække det hæklede forstykke, hækles forstykket blot med en synlig samling, da det er nemt og hurtigt. Hver omgang startes med 3 luftmasker = (den første stangmaske) i stedet for en “snydemaske.
Følg Yarn Freak’s opskrift indtil du har 7 omgange i alt.
Sådan gør du:
Start med at klippe en frynse på 16 cm evt. i en anden farve garn.
Brug den til at klippe alle de andre frynser efter. Det er nemmest at sy rya med en tynd hæklenål. Start fra midten af pudebetrækket og bevæg dig ud af og rundt. Sy rya på hele forstykket og helt ud til kanten.40061-rya-1

English Tutorial / You’ll need:

 • 2 large Zpagetti yarns
 • (Available at Yarn Freak)
 • Inner cushion 45 cm.
 • Crochet hook size 12
 • Crochet hook size 3
 • Scissors
The round pillowcase is crocheted based on a “Round rug”  tutorial from Yarn Freak’s blog made of a magic ring and double crochet stitches. I’ve followed Yarn Freak’s tutorial until I had 7 rounds in total.
The pillowcase measures approx. 40 cm. in diameter.
How to sew rya:
Cut a fringe 16 cm long in a different color yarn. Use it to cut all other fringes after. It’s easiest to sew Rya with a thin crochet hook. Start from the center of the pillowcase and move around the case and out to the edge.
a38f6-rya-2copy
5983b-rya-3
1 stangmaske’s længde svare til 2 rya frynser. Sy frynsen omkring 2 tråde på stangmasken.
Den øverste frynse (1) trækkes igennem masken oppefra og den nederste frynse (2) fra siden.

Fold frynsen på midten og brug en hæklenål til at trække frynsen igennem de 2 tråde på stangmasken.

1 double crochet stitch length equals 2 rya fringes. Sew the fringes around 2 threads on the stitch.
The upper fringe (1) is drawn through the stitch from the top and the lower fringe (2) from the side.

Fold a fringe in half and use a crochet hook to pull it through the two treads on the double crochet stitch.

06596-rya-4Stik tilsidst de løse ender igennem løkken og stram til.
Pull the loose ends through the loop and tighten.
Sådan samler du puden:
Tilsidst hækles forstykke og bagstykke sammen med en omgang fastmasker som vist på billedet. Ca. halvvejs monteres betrækket på monteringspuden og resten af kanten hækles færdig rundt om puden. Afslut med en kædemaske i første fastmaske og gem den løse ende rundt langs kanten og luk af. Til allersidst laves en sidste omgang med rya rundt langs kanten.
How-to assemble the pillowcase:
Crochet front and rear piece together with a round of single crochet. Halfway place the inner cushion inside the pillowcase and crochet all around the cushion and bind off. Make a final round of rya fringes along the edge.
Bund

12 Svar

 1. Tak!! Kan godt forstå du er lidt misundelig, for jeg er altså også helt vildt glad for den! Jeg overvejer faktisk at begynde på endnu en pude eller overføre teknikken til et andet projekt :-) Det er bare med at komme igang med at lave en pude, det er slet ikke så svært :-) Rigtig dejlig lørdag til dig!

 2. Ih tak Karina :-) Jeg er også vildt glad for den!! My er også ret vild med den og hun nyder at putte op af den, men kan faktisk godt lade frynserne være i fred. Sjovt nok var de mere fristende, da jeg lavede puden :-)

 3. Tak Annemette :-) Det er skønt at høre! Godt nok har det været lidt af et projekt for mig, at finde frem til den helt rigtige løsning, men også det hele værd! Det er jo endt med en smuk pude og en dejlig nem opskrift/DIY til Jer :-)

Svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.