12
okt
2013
Cookies / Rocky Road Style

Jeg kan bedst lide en cookie med masser af fyld og bid og netop derfor opstod denne ide som smager himmelsk. Man kan frit bytte ud med den slags fyld man lyster eller blot bruge hvad man har i gemmerne. Nødder, tørret frugt og chokolade er altid et hit.
English recipes at the bottom!
Grund dej ca 16 cookies:
150 g smør
120 g sukker
1 æg (Ikke lige fra køl)
200 g mel
1/4 tsk. ren vanillepulver eller
kornene fra 1 vanillestang
1 tsk. bagepulver
Fyld:
1 dl hasselnødder
1 dl pecan-nødder
1 dl tranebær
1 dl mørk chokolade
Rocky mountain marshmallows
1/2 dl blød sød finsk lakrids
Pisk sukker, vanillepulver og smør sammen. Pisk ægget i. Bland mel og bagepulver i en skål for sig og pisk det i dejen. Nødder og chokolade hakkes groft, lakridsen skæres i små tern og det hele tilsættes dejen sammen med hele tranebær. Rør dejen godt sammen, så fyldet bliver ligeligt fordelt. Tag ca. 1 spsk. dej og tryk 1-2 skumfiduser i hver cookie og sæt dem med god afstand på en bageplade beklædt med bagepapir. Bages ved 200 grader i 8 – 12 min.
Jeg har valgt at komme marshmallow’s i dejen fra start, på den måde smelter de ud i dejen og giver et karamel agtigt bid. Man kan også vælge at bage kagerne lidt før man trykker marshmallow’s ned i dejen, det skulle forhindre at de smelter helt. Jeg har ikke selv prøvet om det fungere, men jeg har set det brugt flere steder på nettet.
150 g soft butter
100 g sugar
1 egg
200 g flour
1/4 tsp. pure vanilla powder or
grains from 1 vanilla pod
1 tsp. baking powder
100 g sugar
1 egg
200 g flour
1/4 tsp. pure vanilla powder or
grains from 1 vanilla pod
1 tsp. baking powder
Filling:
1 dl hazelnuts
1 dl pecan nuts
1 dl cranberries
1 dl dark chocolate
Rocky mountain marshmallows
1/2 dl soft sweet Finnish licorice
1 dl hazelnuts
1 dl pecan nuts
1 dl cranberries
1 dl dark chocolate
Rocky mountain marshmallows
1/2 dl soft sweet Finnish licorice
1 dl = 0.42 US cups
Whip eggs, sugar, vanilla powder and butter together. Mix flour and baking powder and stir it into the sugar and butter mass. Now you have a basic cookie dough. Nuts, chocolate are chopped roughly and liquorice cut into
small cubes. Add it all to the dough along with the cranberries.
Stir everything evenly together.
Take small tablespoons of dough and press 1-2 marshmallows in every cookie and place them on a baking tray with baking paper and good distance between them. Bake at 200 degrees for 8-12 minutes.
I’ve chosen to put marshmallow’s in the dough from the start that way they melt completely into the cookie and gives a crisp caramel-like bite. You can also choose to bake the cookies a little first before pressing marshmallows in the dough.
small cubes. Add it all to the dough along with the cranberries.
Stir everything evenly together.
Take small tablespoons of dough and press 1-2 marshmallows in every cookie and place them on a baking tray with baking paper and good distance between them. Bake at 200 degrees for 8-12 minutes.
I’ve chosen to put marshmallow’s in the dough from the start that way they melt completely into the cookie and gives a crisp caramel-like bite. You can also choose to bake the cookies a little first before pressing marshmallows in the dough.
I haven’t yet tried it but I’ve seen it used several places on the web.
Mums – de skal da afprøves ;-)
Skønt, du vil ikke fortryde! De er et stort hit herhjemme :-)
Hej!
Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.
Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.
Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.
For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen
Hav en dejlig dag!
Med venlig hilsen
– Elin, Findeopskrifter.dk
Pingback : Chunky whole grain cookies |