9
feb
2014

Banana Muffins with Chocolate & Hazelnut

banana-chocolate-muffin-recipesLækre luftige banan muffins med mørk chokolade og hasselnød.

Opskrift til ca. 15 muffins

 • 2 æg
 • 150 g sukker
 • 1 tsk vanillepulver
 • 2 modne bananer
 • 2 tsk. bagepulver
 • 200 g mel
 • 125 g smør
 • 100 g mørk chokolade 70 %
 • 1 dl hasselnødder
 • Muffins forme

Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og luftigt. Bland mel og bagepulver. Smelt smørret ved svag varme og afkøl. Mos bananerne og hak chokolade og nødder groft. Rør melet og den afkølet smør i æggemassen sammen med de moste bananer. Tilsidst vendes chokolade og nødder i dejen. Kom dejen i formene ca 2/3 fyldte og bag dem ved 200 grader i ca. 15 min. Pynt dine muffins med flormelis, glasur eller smeltet chokolade.

God fornøjelse!

Bund

Recipes for approx. 15 muffins

 • 2 eggs 
 • 150 g sugar 
 • 1 tsp. vanilla powder 
 • 2 bananas 
 • 2 tsp. baking powder 
 • 200 g flour 
 • 125 g butter 
 • 100 g dark chocolate 70% 
 • 1 dl hazelnuts 
 • Muffin cups 

Whip eggs, sugar and vanilla white and fluffy. Mix flour and baking powder. Melt the butter over low heat and cool. Mash the bananas and chop the chocolate and nuts coarsely. Stir in the flour and chilled butter into the egg mass together with the mashed bananas. Finally stir chocolate and nuts into the dough. Put the dough into the cups about 2/3 full and bake at 200 degrees for approx. 15 minutes. Garnish the muffins with icing sugar, icing or melted chocolate.

Enjoy!

Bund

Svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.