11
feb
2014

Fastelavnsboller / Cream Buns

fastelavnsboller2Lækre fastelavnsboller med kardemomme, vanillecreme og hindbærmarmelade, pyntet med festligt glasur og krymmel.

Dej / 12-16 stk:

 • 8-9 dl mel
 • 2 tsk. stødt kardemomme
 • 100 g smør
 • 3 dl sødmælk
 • 50 g gær
 • 3 spsk. sukker
 • 1/2 tsk. salt

Fyld:

 • Vanillecreme (Jeg brugte opskriften HER!)
 • Hindbærmarmelade

Smelt smørret ved lav varme og tilsæt mælken når smørret er smeltet. Opløs gæren i den lunkne mælk og tilsæt salt og sukker. Bland 7 dl mel med kardemomme og bland det i mælken lidt ad gangen. De sidste 2 dl mel æltes i dejen lidt ad gangen indtil dejen er glat og lind. Dæk dejen til og stil den lunt.

Dejen skal hæve over 3 gange:

 • Stil dejen til hævning i 15 min.
 • Dejen æltes og slåes og stilles igen til hævning i 15 min.
 • Bollerne formes og stilles til hævning i 15 min.

Del dejen i 2. Rul dejen ud og del den i firkanter. Smør firkanterne med marmelade og tilsæt ca. 1 spsk. creme. Form firkanterne til boller og stil dem med sammenføjningerne nedad og stil bollerne på en bageplade med bagepapir. Pensel bollerne med mælk eller æg og bag dem ved 200 grader i ca. 12-15 min (alt efter størrelse). God fornøjelse!

BundCream buns with cardamom, vanilla cream, raspberry jam, icing and sprinkles.

1 dl = 0.4 cup

Dough / 12-16 buns:

 • 8-9 dl flour 
 • 2 tsp. ground cardamom 
 • 100 g butter 
 • 3 dl milk 
 • 50 g yeast 
 • 3 tbsp. sugar 
 • 1/2 tsp. salt

Filling:

 • Vanilla Cream (I used this recipe
 • Raspberry Jam 

Melt the butter over low heat and add the milk when the butter has melted. Add yeast to the lukewarm milk and add salt and sugar. Mix 7 dl flour with cardamom and add it to the milk a little at a time. Knead the remaining 2 dl flour a little at a time until the dough is smooth. 

 • Cover the dough for 15 min.
 • Knead and beat + wait 15 min. 
 • Form the buns + wait 15 min. 

Divide the dough in two and roll it out, cut it into squares. Butter squares with jam and add approx. 1 tbsp. cream. Gather the edges and work them together and place the buns on a baking tray with paper. Brush the buns with milk or egg. Bake at 200 degrees for 12-15 minutes (depending on size). Enjoy! Bund

2 Svar

  1. Hej Karina! De er også vildt lækre og jeg elsker især den krydret smag af kardemomme. Hvis ikke man er til kardemomme kan man sagtens lave dem uden eller blot nøjes med den halve mængde. Men det både dufter og smager skønt! Jeg kan også varmt anbefale at man laver cremen selv, det er overraskende nemt :-) God fornøjelse!

Svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.