18
mar
2014

Knækbrød m. Tranebær & Kanel

crispbread1Crispbread with cranberries, cinnamon & almonds.Bund
Jeg er vild med knækbrød og især den hjemmelavet med masser af frø og kerner. Der findes rigtigt mange gode opskrifter, men jeg ville gerne lave min egen version, en knækbrød’s kiks med kanel, mandel og tranebær. Lækker som snack til at stille lækkersulten.
Bund
ingredienerknaekbrodCa. 15 stk.
 • 1/2 dl havregryn
 • 1/2 dl hørfrø
 • 1/2 dl sesamfrø
 • 1 dl græskarkerner
 • 3 tsk. blå birkes
 • 1 dl grahamsmel
 • 1/2 dl rugmel
 • 1/2 tsk. salt
 • 1/2 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. kanel
 • 1/2 dl mandler
 • 1 dl tranebær
 • 1/2 dl oliven olie
 • 1 til 1 1/2 dl vand

Bland mel, frø, kanel og bagepulver i en skål. Hak mandler og tranebær groft og bland det i skålen. Tilsæt olie. Tilsæt vand, lidt ad gangen og rør dejen sammen evt. med en elpisker, dejen skal samle sig og have en klistret konsistens. Del dejen i to og rul den tyndt ud imellem 2 stykker bagepapir. Lav runde knækbrød med et glas og fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 15 min ved 190 °

God fornøjelse!

crispbread2I love crisp bread and especially the homemade kind with lots of seeds and grains. There are a lot of good recipes, but I wanted to make my own version. Crispbread biscuits with cinnamon, almonds and cranberries. A delicious snack when you feel ditty.

Approx. 15 pieces

1 dl = 0,42 cups

 • 1/2 dl oatmeal 
 • 1/2 dl flaxseeds 
 • 1/2 dl sesame seeds 
 • 1 dl pumpkin seeds 
 • 3 tsp. blue poppy seeds 
 • 1 dl Graham’s flour 
 • 1/2 dl rye flour 
 • 1/2 tsp. salt 
 • 1/2 tsp. baking powder 
 • 1 tsp. cinnamon 
 • 1/2 dl almonds 
 • 1 dl cranberries 
 • 1/2 dl olive oil 
 • 1 to 1 1/2 dl water

Mix flour, seeds, cinnamon and baking powder in a bowl. Chop almonds and cranberries coarsely and mix it into the bowl. Add olive oil. Add water a little at a time and stir the dough together if necessary, with an electric beater, the dough should gather together and be sticky. Divide the dough in half and roll it out thinly between 2 pieces of baking paper. Make round crackers with a glass and arrange them on a baking tray with baking paper and bake for approx. 15 minutes at 190 °

Enjoy!Bund

4 Svar

 1. SÅ fik jeg endelig ændret adressen på min blog roll OG tilmeldt mig via bloglovin (ren smøl at det ikke er blevet gjort før :-) ) Hvor ser de lækre ud dine knækbrød – dem har jeg rigtig meget lyst til at prøve :-) Uuhhmmm….

Svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.