6
jul
2014

Chunky Whole Grain Cookies

whole-grain-cookies-closeup-webJeg elsker at bage cookies og har efterhånden bagt mange forskellige slags udfra samme grund-dej. I weekenden bagte jeg så mine første fuldkorns cookies bagt på fuldkorns speltmel og det fungerede fint og gav en rigtig dejlig smag.

Det er nemt at ændre på fyldet i opskriften, kom mere chokolade i dejen eller brug andre slags nødder og tørret frugt. For mere inspiration læs evt. min opskrift “Cookies / Rocky Road Style” med marshmallows og finsk lakrids.

English recap and recipe at the bottom.

pistachios-almonds-hazelnuts-cookie-recipewhole-gran-cookie-recipe-tower-webCa. 16 cookies

Fuldkorns grund-dej:

 • 150 g smør
 • 1 dl rørsukker
 • 1/2 tsk vanille pulver
 • 1 æg
 • 200 g fuldkorns speltmel
 • 1 tsk bagepulver

Brug ikke smør og æg direkte fra køl.

Fyld:

 • 1/2 dl usaltet pistacienødder
 • 1 dl mandler
 • 1/2 dl hasselnødder
 • 50 g mørk chokolade 70 %
 • 1 håndfuld tørret tranebær

Pisk smør, sukker, vanillepulver og æg sammen til det bliver lyst og luftigt. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen lidt ad gangen. Hak nødder og chokolade groft og rør det i dejen. Tag små klatter svarende til 1 tsk-fuld med top og sæt dem med god afstand på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kagerne ved 200 grader i 8-10 minutter.

Mine cookies fik en sprød kant og skorpe med en skøn kage-agtig midte. Ønsker man en mere småkage agtig cookie trykker man blot kagerne en anelse flade inden de bages.

cranberries-jar-whole-grain-cookie-recipe-webI love baking cookies and I’ve baked many different kinds of cookies on the same basic dough. This weekend I baked my first wholemeal cookies baked on wholemeal spelled flour and it worked really well and gave a really nice flavor.

It is easy to change the filling. Add more chocolate or use other kinds of nuts and dried fruit. For more inspiration visit my recipe for “Cookies / Rocky Road Style”.

Approx. 16 cookies / 1 dl = 0.42 US cups

Whole grain basic dough:

 • 150 g butter 
 • 1 dl cane sugar 
 • 1/2 tsp raw vanilla powder 
 • 1 egg 
 • 200 g whole grain spelt flour 
 • 1 tsp baking powder

Don’t use butter and eggs straight from the fridge.

Filling:

 • 1/2 dl unsalted pistachios 
 • 1 dl almonds 
 • 1/2 dl hazelnuts 
 • 50 g dark chocolate 70% 
 • 1 handful of dried cranberries

Beat butter, sugar, raw vanilla powder and eggs together until light and fluffy. Mix flour and baking powder and stir it into the sugar and butter mass a little at a time. Chop the nuts and chocolate coarsely and stir it all into the dough. Take small blobs approx. 1 teaspoon-full with top and set them well apart on a baking tray lined with baking paper. Bake at 200 degrees for 8-10 minutes.

My cookies got a crisp edge and crust with a delicious cake-like center. For a more biscuit-like cookie press the dough a little flat before baking.

4 Svar

 1. Jeg er virkelig dårlig til at bage Pia ( altså sådan ærligt, det bliver altid tørt og kedeligt) – men dine billeder giver mig lyst til at gå i kast med det – Ej hvor ser den lækker ud den kage!!! Grovmel lyder som om den så er halvsund…;)
  Er billederne mon taget på din nye bakke?
  Håber du får en skøn uge. kh mille

  1. Hej Mille! Godt set, det er nemlig min nye bakke :-) Du skal da helt sikkert prøve at bage de her cookies, det er dejligt nemt og så smager de skønt!! De er i hvertfald et stort hit i min famile både hos store og små. Vil tro de faktisk er en anelse sundere pga. af melet, jeg bruger også mindre sukker i mine cookies, men smørret har jeg endnu ikke rørt ved. Vil faktisk gerne prøve at bage nogle, hvor jeg erstatter smørret med et sundere alternativ. Håber du får glæde af opskriften :-)

  1. Tak Mette! Jeg har nok lidt en svaghed for cookies med masser fyld :-) Det er stort set samme opskrift blot melet er af den grove slags. Du må da prøve at bage dem, det er dejligt nemt og så smager de himmelsk godt – Jeg ville så gerne have hilst på dig på Formland :-)

Svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.