Chiagrød / Chia Seed Porridge
Jeg er blevet ret glad for de små chiafrø og bruger dem i alt fra smoothie til knækbrød, müsli og nu også i grød. Chiagrød har helt sikkert vundet en plads i mit hjerte og min mave. Det er super sundt, nemt at lave og smager dejligt friskt. Jeg har prøvet at lave grøden med mandelmælk, kokosmælk og i sidste uge lavede jeg en grød med kærnemælk og tykmælk, så mulighederne er mange.
I’ve become quite fond of the small chia seeds and use them in everything from smoothies to crisp bread, granola and now also in porridge. Chia porridge has definitely earned a place in my hart and stomach. It’s super healthy, easy to make and tastes delicious. I’ve tried to make porridge with almond milk, coconut milk and last week I made a porridge with buttermilk and yogurt, so the possibilities are many.
Syrlig chiagrød med tykmælk og kærnemælk
Opskrift til 2 portioner
- 1 dl tykmælk
- 1 dl kærnemælk
- 2 spsk. chiafrø
- 1 knivspids vanillepulver
- Agave sirup eller Akacie honning
- Frugt og bær
Bland kærnemælk og tykmælk i en beholder med låg. Tilsæt chiafrø og stil grøden i køleskabet natten over. Inden grøden serveres sødes den med agave sirup eller honning efter smag.
Top grøden med alt hvad hjertet begærer af frisk frugt, mos, bær, nødder, kokos eller frø.
Chia seed porridge with yogurt and buttermilk
Recipe for 2 portions
- 1 dl yogurt
- 1 dl buttermilk
- 2 tbsp. chia seeds
- 1 pinch of vanilla powder
- Agave syrup or Acacia honey
- Fruits and berries
Mix buttermilk and yogurt in a container with a lid. Add chia seeds and place the porridge in the refrigerator overnight. Before serving, sweetened with syrup or honey.
Top the pudding with fresh fruit, stewed fruit, berries, nuts, coconut or seeds.
I går morges nød jeg denne portion grød lavet på mandelmælk, chiafrø og havregryn.
Chiagrød med havregryn & æble
Opskrift til 2 portioner
- 2 1/2 dl mandelmælk
- 2 spsk chiafrø
- 2 spsk havregryn
- 1 knivspids vanillepulver
- Agave sirup eller Akacie honning
- 1 æbel
- 1 håndfuld tørret tranebær
Bland mandelmælk, chiafrø, vanillepulver og havregryn i en beholder med låg og stil grøden i køleskabet natten over. Før grøden serveres sødes evt. med sirup eller honning. Nyd grøden kold med revet æble og tørret tranebær.
Yesterday morning, I enjoyed this portion of porridge made with almond milk, chia seeds and oatmeal.
Chia seed porridge with oatmeal and apple
Recipe for 2 portions
- 2 1/2 dl almond milk
- 2 tbsp. chia seeds
- 2 tbsp. oatmeal
- 1 pinch of vanilla powder
- Agave syrup or Akacia honey
- 1 apple
- 1 handful of dried cranberries
Mix almond milk, chia seeds, vanilla powder and oatmeal in a container with a lid and place the porridge in the refrigerator overnight. Before serving, sweetened slightly with syrup or honey. Enjoy the porridge cold with grated apple and dried cranberries.
Mums, det lyder lækkert :) Jeg har lavet den sidste opskrift de sidste par dage, dog uden chiafrøene, da jeg ikke har fået dem købt.. Det smager virkelig også lækkert :)
Den sidste er også min favorit! Havregrynene giver grøden en dejlig smag og let sødme. Jeg har også planer om at prøve at lave en “køleskabsgrød” med havregryn og andet godt :-)
Så skønne, skønne billeder. Jeg bliver helt sulten selvom jeg lige har spist….
Ih tak Marina :-) Det er også en ret fotogen spise, som smager super lækkert.
Åh de dejlige chaifrø har også vundet mit hjerte og det er da en super dejlig måde, at bruge frøene på. Tusind tak for begge varianter! Glæder mig til vi ses:-)
Selv tak Mette :-) Det er så nemt og lækkert! Elsker at man meget nemt kan variere grøden med forskellige typer mælk og topping. Glæder mig også til en dag i hyggeligt selskab ;-)