Grøn Pesto m. Tomat & Mandler
Nem og lækker pesto til sommerens mange salater og nye kartofler.
Jeg elsker dressing og dyppelse, men Pesto er bare noget helt særligt.
Den klassiske grønne pesto med basilikum, hvidløg og parmesan er altid et hit, men jeg kan godt lide at eksperimentere og bruge hvad jeg har i skuffer, køleskab og urtehave.
Det behøver ikke koste en formue at lave en lækker pesto, med en god oliven olie og urter kommer man langt.
Grøn Pesto m. Tomat & Mandler:
- Ca. 1 dl Oliven olie, Estra Virgin
- 3 håndfulde basilikum
- 4-6 Semi-dreid tomater
- Havsalt
- 6-8 tsk. Groft mandelmel
Blend alle ingredienser sammen og smag til med salt. Tilføj evt. ekstra oliven olie, tomater eller basilikum indtil du er tilfreds med smag og konsistens.
Pesto’en har en dejlig mild smag af solmodne tomater og basilikum. Jeg tilføjer ofte et strejf af hvidløg eller chili alt efter hvad pesto’en skal bruges til.
Brug pesto’en til pastasalat, nye kartofler, tapas eller i sandwishes.
God fornøjelse!