6
maj
2016

DIY Cleansing Scalp Scrub

DIY-Cleansing-scalp-scrub-salt-coconut-lavender-byblikfangdkJeg vil forkæle mig selv og kæresten med hjemmelavede hudplejeprodukter; lavet på rene og naturlige ingredienser. Der skal researches, eksperimenteres og findes på nye opskrifter og I får selvfølgelig glæde af det hele.

Første opskrift er en effektiv og dybderensende hovedbunds scrub.

Efter længere tid med tør hovedbund bestemte jeg mig for, at prøve at lindre problemet med en hjemmelavet hovedbunds scrub. Jeg var ret spændt på om scrub’en ville have den ønskede effekt, men forsøget var vellykket.

Min hovedbund er blevet helt ren og fri for kløe, tør hud og mit hår er blevet dejligt blødt, takket være kokosolien.

Alt jeg gjorde var at lave en scrub på kokosolie, havsalt og lavendel olie. Det tog lidt tid at fordele scrub’en rundt i hele hovedbunden, men kuren var super effektiv og jeg kunne straks mærke salten nappe i huden og pleje min hovedbund.

Du kan også bruge scrub’en til at fjerne build-up fra shampoo og stylingprodukter eller som dybderensende body scrub.

Prøv også en hårkur kun på kokosolie. Kokosolie plejer både tørt hår, tør hovedbund og slidte spidser.

Hovedbunds scrub / 1 portion:

  • 1 spsk. Økologisk kokosolie
  • 1 1/2 spsk. Havsalt (Jeg brugte urraffineret havsalt fra Urtekram)
  • 4-6 dråber Økologisk Lavendel olie (Kan undlades)

Øg evt. opskriften, hvis dit hår er meget langt eller tykt.

Knus havsalten i en morter (saltkornene må ikke være for grove). Rør alle ingredienser sammen i en skål. Fordel scrub’en ud i hele hovedbunden og massere ganske blidt i ca. 1 min. Fordel olien fra scrub’en videre ud i længder og hårspidser evt. med en kam eller blot ved hjælp af fingrene. Lad det sidde i håret 1/2 times tid. Slut af med at vaske håret med en god shampoo. 1 vask er nok.

Havsalt peeler og renser huden for døde hudceller samt genskaber balance og forbedre hudens barriere. Havsalt indeholder mineraler som, magnesium, kalium, sodium, og potassium, som alle er vigtige for hudens sundhed.

Kokos olie har anti-bakterielle egenskaber og efterlader huden hydreret og silkeblød.

Lavendel er kendt for sin beroligende og afslappende effekt på hud, krop og sind. Planten har anti-bakterielle egenskaber som lindre og heler ubalancer i huden. Lavendel er god til eksem, skæl og skrammer i huden samt til at opnå en bedre nattesøvn.

 

English recap

After some time with dry and irritated scalp I decided to try a homemade scalp scrub. I was pretty excited to see whether it would have the desired effect, but the experiment was more than successful.

My scalp is completely clean and free from itchy dry skin and dandruff + my hair is silky soft, thanks to coconut oil

Recipes 1 portion:

  • 1 tbsp. Organic coconut oil
  • 1 1/2 tbsp. Organic sea salt
  • 4-6 Drops organic lavender oil

Crush sea salt in a mortar (It should not be too coarse). Stir all ingredients together in a bowl. Massage the scrub into the scalp in small circular movements. Spread the oil from the scalp into hair lengths and tips with a comb or simply use your fingers. Let it sit in your hair for 1 hour and keep massaging. Wash hair and scalp with shampoo.

Svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.