20
dec
2016

DIY: Bird food ornaments

Vi har rigtigt mange søde fugle i haven både solsorter, musvitter, blåmejser og gråspurve og når frosten melder sig er det tid til at forkæle fuglene med lidt ekstra mad. Fuglefoder lavet på fedtstof, frø, nødder, kerner mm. er meget nemt selv lave.

Jeg har allerede lavet 2 portioner denne vinter, for fuglene er sultne og den hjemmelavede foder er et stort hit! Udover at det er nemt og hyggeligt at lave, nyder jeg at kigge ud på alle de fine fugle som flokkes i haven.

Musvitter, mejser og spurve: Elsker diverse frø, nødder, grove havregryn og rosiner.

Solsorter: Spiser især ÆBLER samt lidt frø og rosiner. Prøv også med andre slags frugt såsom pærer eller lign.

Jeg har tidligere købt færdiglavede fuglebolde, men i år havde jeg lyst til selv at lave fuglefoder. Det er super nemt, billigt og meget mere lækkert end den købte foder. Der er mange måder at forme fuglefoderet på; du kan forme små bolde i hånden, lave ophæng med kageudstikkere eller dyppe grankogler i fedt og frø.

Jeg har brugt en rund udstikker ca. 7 x 3 cm og noget kraftigt natursnor.

Du skal bruge:

 • Udstikkere
 • Kraftig natursnor
 • ca. 1 kg fugleblanding m. diverse frø og jordnødder
 • 2 dl. grov havregryn
 • 2-3 håndfulde rosiner
 • 1 pk. Palmin (Kokosolie) el. svinefedt
 • 2 store spsk. peanutbutter

Fedtstoffet smeltes i en gryde og afkøles. Bland alle tørre ingredienser sammen og hæld olien i. Lad blandingen størkne let (kokosolie størkner ved temperaturer under 25 grader). Fyld formen og lav et hul i midten med en tændstik. Tryk med let hånd fuglefoderet ud af formen.

Lad ophængene størkne helt inden de sættes på en snor. Ophængene størkner hurtigst udenfor i kulden.

 

English recap:

We have a lot of birds in the garden both blackbirds, great tits, blue tits and sparrows. I’ve already made bird food ornaments 2 times this winter, the birds are hungry and the homemade food is a big hit! It’s super easy to make and I especially enjoy the sight of all the cute birds in our garden.

Supplies:

 • Cake cutters
 • Natural twine
 • 1 kg Wild bird blend with seeds and peanuts
 • 2 dl Oatmeal
 • 2-3 handfuls of raisins
 • 500 g Palmin (Coconut oil) or lard
 • 2 large tbsp peanut butter

The oil is melted in a pan and cooled. Mix all dry ingredients together and pour the oil in. Let the mixture solidify a bit (coconut oil solidifies at temperatures below 25 degrees). Fill the cakecutter and make a small hole in the middle. Gently press the ornament out of the cutter.

Let the ornaments solidify completely. When they are solidified put them on a piece of natural twine.The ornaments solidifies quickly outside in the cold.

Titmouse and sparrows: Love various seeds, nuts, coarse oatmeal and raisins.

Blackbirds: Loves APPLES and a some seeds, oatmeal and raisins. Try other kinds of fruit such as pears, plums or similar.

 

Svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.